Ferrari Trento: Italská Elegance ve Sklenici

Ferrari Trento: Italská Elegance ve Sklenici

Ferrari Metodo Classico je jedním z nejvýznamnějších vín produkovaných italským vinařstvím Ferrari. Toto prestižní šumivé víno je vyráběno tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi, známou také jako metoda champenoise, která je typická pro výrobu šampaňského.

Vinařství Ferrari bylo založeno v roce 1902 v Trentu, v oblasti Trentino-Alto Adige, a od té doby se stalo synonymem pro kvalitu a eleganci. Ferrari Metodo Classico je výsledkem pečlivé práce a oddanosti rodiny Lunelli, která vinařství vede.

Hrozny použité pro výrobu tohoto šumivého vína pocházejí z vinic položených vysoko v Alpách, kde chladné podnebí a unikátní půdní podmínky přispívají k jeho charakteristickému osvěžujícímu a komplexnímu profilu. Ferrari Metodo Classico je vyráběno převážně z odrůdy Chardonnay, která dodává vínu jemnost, eleganci a delikátní aroma bílých květů, jablek a citrusů. Některé varianty mohou obsahovat i malé množství odrůdy Pinot Noir, která přidává hloubku a strukturu.

Víno je po prvotním kvašení lahvováno a podrobeno druhotnému kvašení, které trvá minimálně 24 měsíců, avšak u prémiových variant může dosahovat i delší doby zrání. Tento proces vytváří jemné a perzistentní bublinky, které jsou charakteristické pro Ferrari Metodo Classico.

Výsledkem je víno s brilantní světlou barvou, elegantní pěnou a komplexním aroma, které zahrnuje tóny zralého ovoce, květin a často i náznak pečiva či briošky. Na patře je Ferrari Metodo Classico osvěžující, harmonické a vyvážené, s dlouhým a příjemným závěrem.

Ferrari Metodo Classico je ideální volbou pro slavnostní příležitosti, aperitivy nebo jako doprovod k různým pokrmům, včetně mořských plodů, lehkých předkrmů a vybraných sýrů. Je to víno, které svým charakterem a kvalitou zaručuje výjimečný zážitek.

/ferrari-brut-doc/