Billecart-Salmon: Více než 200 let historie v rukou jedné rodiny

Billecart-Salmon: Více než 200 let historie v rukou jedné rodiny

 

Když mluvíme o šampaňském, není možné obejít značku, která se stala synonymem pro eleganci a tradici - Billecart-Salmon. Tato rodinná vinárna, založená v roce 1818 Nicolasem Françoisem Billecartem a jeho manželkou Elisabeth Salmon, patří mezi nejuznávanější domy v regionu Champagne.

Historie Plná Vášně Vinárna Billecart-Salmon si zachovává rodinný charakter již sedm generací. Každá generace přináší novou energii a odhodlání, aby udržela vysoké standardy a inovace ve výrobě šampaňského. Tajemství jejich úspěchu spočívá v kombinaci tradičních postupů a moderních technologií, což umožňuje vytvářet vína s jedinečným charakterem a sofistikovaností. Výrobní Proces Jedním z klíčových aspektů výroby šampaňského Billecart-Salmon je důraz na kvalitu surovin.

Vinařství vlastní několik vynikajících vinic, které jsou pečlivě ošetřovány s ohledem na ekologické principy. Hrozny jsou ručně sklízeny a pečlivě tříděny, aby se zajistila nejvyšší kvalita základního vína. Fermentace probíhá v nízkých teplotách, což umožňuje zachovat svěžest a ovocný charakter vína. Po sekundární fermentaci, která probíhá v lahvích, vína zrají několik let na kalech, což jim dodává komplexnost a jemné perlení. Mezi Ikonická Vína nejznámější cuvée patří Billecart-Salmon Brut Réserve, které vyniká jemnou perláží a harmonií chutí. Toto šampaňské je skvělým společníkem při každé příležitosti, od slavnostních přípitků po gurmánské večeře. Dalším skvostem je Billecart-Salmon Rosé, které okouzlí svojí jemnou růžovou barvou a delikátními tóny červeného ovoce. Billecart-Salmon je vinařství, které si získalo srdce milovníků šampaňského po celém světě. Jejich šampaňské nejsou jen nápojem, ale zážitkem, který slaví eleganci, tradici a inovaci. Pokud hledáte dokonalé šampaňské pro výjimečné okamžiky, Billecart-Salmon je tou správnou volbou. Na zdraví!